U12: skvělý úspěch na mezinárodním, dvoudenním turnaji v Hranici na Moravě!!!!

26.06.2024 10:39

22-23.6.2024, FCC Cup Hranice na Moravě

á 30 min., play off á 35 min.
8+1
 
Sestava: Kožíšek, Novák, Blecha, Břichnáč, Buchar, Dankanych, Filip, Kaleta, Kopecký, Lovětínský, Ujukwu, Přibyl,  Šitych, Táborský, Tuláček, Vaněk.
 
Základní skupina: 
SK Sparta Kolín - SK Sigma Olomouc     0:2
SK Sparta Kolín - FKM Karlova Ves Bratislava     2:0 (Blecha, Táborský)
SK Sparta Kolín - Bohemians Praha 1905     1:0 (Dankanych)
SK Sparta Kolín - FK Baník Sokolov     1:0 (Šitych)
 
Čtrvrtfinále:
SK Sparta Kolín - FC Zlín     0:1 (po penaltách)
 
O 5-8.místo:
SK Sparta Kolín - Akadémia Juventus Žilina     6:0 (Ojukwu, Táborský, Přibyl, Dankanych, Blecha, Filip)
 
O 5.místo:
SK Sparta Kolín - FK Mladá Boleslav     2:3 (Filip 2x)
 
Skvěle obsazený dvoudenní turnaj s mezinárodní účastí v Hranici na Moravě byl poslední akcí sezóny 2023/24. Na turnaj jsme jeli bez nominace, všichni kluci, kteří byli zdravotně v pořádku, hráli. Na úvod nutno říci, že vše klaplo jak mělo. Počasí, ubytováním, večerní posezení u pivka a dobrého jídla, organizace turnaje a hlavně úžasné výkony všech našich kluků!!!
 
Sobota:
Systém 8+1 a velké hřiště byly pro nás velkou neznámou a vůbec jsme netušili, jak se s tím hoši popasují. Na moravské straně je tento systém běžný a my "na rozehrání" dostali Sigmu Olomouc, vítěze nadstavby Sportovních středisek mládeže. Zápas to byl neskutečně těžký. Urostlý soupeř, velmi agresivní (zdravě) v osobních soubojích, rychlá křídla a nesmírně silný hráč na hrotu. Na Sigmě bylo samozřejmě vidět, že systém 8+1 mají v malíčku. Naopak my se trochu hledali na hřišti. Soupeř byl lepší, ale my jsme bojovali na 100%. Dvacet minut jsme drželi bezbrankový stav, ale pak po hrubce obránce dostáváme laciný gól a sedm minuty po té po pěkné střele ze střední vzdálenosti druhý. Sigma byla lepší a uznáváme vysokou kvalitu soupeře, vždyť i Bohemce dala čtyři kousky a vyhrála skupinu. Není za co se stydět.
Proti slovenské Karlovce (v roce 2022 vítěz turnaje) jsme předvedli excelentní fotbal se spoustou krásných akcí a soupeři jsme nedali šanci. S Bohemkou to byla velká fotbalová bitva, opět jsme předvedli vynikající bojovný výkon a kluci šli za vítězstvím jak pitbulové. Ani poslední utkání ve skupině nebylo jednoduché. Baník sebral body dokonce i Sigmě body a do zápasu s námi neobdržel branku. Byl to houževnatý soupeř, který hrál hodně zatažený a nespěchal. My byli fotbalovější, kreativnější a zaslouženě vyhráli.
V základní skupině jsme tedy obsadili druhé místo s devíti body, o bod za Sigmou a postoupili o 1-8.místo.
 
Neděle:
Zápas o semifinále s FC Zlín......co k tomu dodat.........měli jsme tři tutovky a stačilo jednu z nich proměnit. Zlín absolutně rezignoval na výstavbu a poctivou rozehrávku od brankaře a nad hlavou nám létal jeden projektil za druhým. 100% rozehry šlo dlouhým nákopem na obrovské záložníky nebo útočníka. V utkání jsme nechali úplně vše a odehráli ho na hranici sebeobětování, ale o postupujícím rozhodlo až břevno při penaltách. Smekáme před našimi hráči a jsme na ně nesmírně hrdí a pyšní. Za takový výkon jsme si jednoznačně zasloužili postoupit do semifinále. To zklamání bylo pro nás všechny obrovské.......:-(
Následující zápas kupodivu nebyl poznamenám žádným smutkem a akademii Žiliny jsme rozdrtili na atomy. O konečné páté místo jsme narazili na Boleslav a tady nám už trochu ve velkém horku a na rozehřáté UMT docházely baterky. Bolka si vítězství zasloužila. Bleška nám odchází do Sparty a toto byl jeho poslední zápas za náš tým.........hodně  štěstí a nezapomeň!!!
 
Stále myslím na to, že kdybychom přešli přes FC Zlín do semifinále, narazili bychom tam na Tempo Praha, se kterým umíme hrát a věřím, že bychom ho dali a dostali se do finále......v zápasech na této úrovni mnohokrát rozhodují maličkosti a detaily. Zlín jsme prostě měli porazit v hrací době. Rozhodně jsme na to měli!!! Nicméně znovu smekám před všemi hráči a děkuji za parádní fotbalový zážitek, který nám trenérům a myslím, že i všem rodičům a fanouškům připravili. Před turnajem jsme si řekli, že jediné co nás zajímá je výkon každého z hráčů, že nás nezajímá tabulka a jsme šťastní, že každý nechal na hřišti maximum a splnil to co měl. Takhle to má být!!! Šesté místo z dvaceti je samozřejmě skvělý úspěch, ale ty výkony kluků byly opravdu fantastické a to je nejpodstatnější!!!!! 
Ještě jednou děkujeme klukům za hru a vám všem za podporu a krásný víkend......HP
 
 
Pořadí: 1) SFC Opava  2) FC Zlín  3) FC Tempo Praha  4) MUKS Kosa Konstancin Jeziorna  5) FK Mladá Boleslav  6) SK Sparta Kolín  7) SK Sigma Olomouc  8) Akadémia Juventus Žilina  9) Bohemians Praha 1905  10) FK Baník Sokolov  11) FK Meteor Praha  12) FC Slovan Hlohovec  13) FC Topolčany  14) HFK Olomouc  15) FK Hodoním  16) SK Hranice  17) FC Nitra  18) FC Slavia Karlovy Vary  19) FKM Karlova Ves  20) SK Motorlet Praha.